”Parken bidrar till att vi på sikt kan bibehålla servicen i byn.”

Intervju med Monica Näslund - Ägare av retrobutiken och restaurangen Mat & Nostalgi i Viksjö

Monica Näslund kom till Viksjö för sju, åtta år sedan tillsammans med sin familj. Efter att ha sålt en ICA-butik i Sundsvall köpte familjen så småningom den fastighet som idag är retrobutiken och ­restaurangen Mat & Nostalgi, en gemensam dröm de delade. Bor växelvis i lägenheten i Viksjö och villan i Indal. 

”För oss har vindkraftparken varit och är något väldigt positivt och roligt. Vi får träffa massor av trevliga människor från många olika länder och projektet har bidragit till att vi haft en god utveckling och även kunnat investera en del i verksamheten. Utan parken hade pandemin säkert slagit hårt mot vår verksamhet då vi inte kunnat genomföra de evenemang som vi brukar. 
Så ur mitt perspektiv tycker jag att parken bidragit till att bibehålla samhällsutvecklingen och servicen i byn. Men jag har också stor förståelse för de som är kritiska, ingreppen i naturen är stora. Jag hoppas verkligen inte att olika åsikter kring vindkraften splittrar den fina sammanhållning vi har i byn. 
Det talas om en vindkraftpeng, den blir bra för byn. Framtida service och underhåll av parken genererar arbete och det är positivt både för lokala entreprenörer och för oss som får ett större kundunderlag. Det behövs för att på sikt bibehålla servicen i byn. 
Som det låter kommer det även efter projektet att bli ett antal arbetstillfällen i byn. Det skulle ju vara positivt.”
 

 

Fler nyheter

Aktivitet i Hästkullen

Arbetena med vägar och fundament för Hästkullen har fortsatt under sommaren. För närvarande är ca 110 personer sysselsatta med anläggningsarbetena. Till sin hjälp har dom

Läs mer »

Arbetet fortsätter med nya vägar!

På Hästkullen I modul 3 byggs väg mot vindkraftverk H47. Dessutom har överblivna massor invid norra transformatorstationen flyttats och återanvänts som terrassmaterial för väg mot

Läs mer »

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

och få notiser om nya nyhetsinlägg

Loading